Podmladjivanje prirodnim putem, Dijeta, Ishrana, Vezbe Akupunktura, Facelifting bez skalpela, Hirudoterapija Tretman Pijavicama, Celulit dijagnostika i Anticelulit tretman. Kako ga ukloniti

           PODMLADITE SE - PRIRODNO     011 / 32.26. 826.
 

 Home   |  Podmladjivanje pijavicama  |  Zdravlje Dijeta  |  Wellness Anticelulit Programi  |  Proizvodi  |  Pitajte Doktora  |  O Nama  |  Kontakt 

 

Klimaks kod žena

Klimaks, klimakterij, menopauza je događaj koji žene očekuju i ne može da se izbegne, jer je prirodan i fiziološki. Simptomi su: naleti vrućine, znojenje, glavobolje, vrtoglavice, bolovi u ledjima i zglobovima, naglo povećanje telesne težine, često mokrenje, nagle promene raspoloženja, nesanica, apatija, depresija, razdražljivost, plačljivost, strahovi......
Postoje različite terapije koje pomažu kod ovakvih stanja a mi predlažemo hirudoterapiju - tretman pijavicama kako za lepotu tako i za zdravlje.

Klimaks je, za većinu žena, vrlo neprijatno doba kako u socijalnom, tako i u medicinskom aspektu.
Tokom klimaksa, koji uobičajno počinje između 47-52god, se smanjuje količina ženskih hormona – estrogena, koji su jako bitni za kompletan organizam žene. Oko 50% žena ulazi u klimaks između 45-50 , 25% posle 50 godine, a 25% pre 45 godine.
Klimaks (na grčkom – klimakter- stupen, stepenice) se prati narušavanjem menstrualnog ciklusa do potpunog nestanka menstruacije. Ovo ukazuje na nov period u životu žene- menopauzu.
Kod različitih žena klimaks je drugačiji. Neke i ne primećuju kada je on počeo, a neke imaju iscrpljujuće valunge, loš san, razdražljivost, umor, depresiju, bolove u mišićima i u zglobovima, pojavljuju se bore, pojačava se znojenje, iznenadno crvenilo lica. Ponekad se povećava arteriski pritisak. Vrlo čest simptom klimaksa je klimakterijska kardiodistrofija – bolovi u predelu srca, bez promene na EKG-u i ne efikasnost uobičajnih medicinskih preparata.
Takođe, često se povećava holesterin. Holesterin je inače supstanca, koja služi za biosintezu steroidnih hormona. Smanjenje holesterina na biosintezu (izgradnju) ženskih hormona je jedan od razloga povećanja holesterina u krvi, što često dovodi do ateroskleroziranja krvnih sudova mozga i srca i prikazuje se kao kardialgija, vrtoglavica, migrena.
Osteopenija ili osteoporoza često prate klimakterično doba. Osteoporoz (prvi put osteoporozu je opisao Albright-1940god.) kao staračku atrofiju kosti.
Osteoporoza zavisi od metabolizma kalcija, koji se reguliše parathormonom paraštitne žlezde i kalciotoninom. U periodu menopauze kalcijum se loše usvaja u crevima.
U osnovi klimaksa su složene promene u celokupnom organizmu koji reguliše ciklične promene u ženskom telu, uključujući centralni nervni sistem, hipotalamus, hipofizu, jajnike. U jajnicima prestaje sazrevanje folikula i ovulacija. Ponekad ovulacija može potrajati neko vreme posle prestanka menstruacije. Produkcija hormona, koji regulišu ciklične promene se produžuje i posle prestanka menstruacija. Pod kontrolom estrogena je stanje naše kože i kose i kada se količina estrogena smanjuje. Površinski sloj epidermisa postaje mnogo tanak i suv. U dubljim slojevima koži (derma) se narušava proces obnavljanja kolagenih vlakana i hialuronske kiseline. Koža gubi elastičnost i pojavljuju se bore.
Klimaks uslovno možemo da podelimo na tri perioda, koji su praćeni različitim simptomima.
Početni simptomi su valunzi (osećaj vrućine u gornjem delu tela, vrata, lica) praćeno znojenjem, ubrzanjem pulsa, povećanjem temperature, crvenilom lica i vrata, osećajem drhtavice. Zašto dolazi do pojave valunga? Organizam pokušava kroz endokrinološki sistem (hipotalamus-hipofiza) da natera jajnike da proizvedu ženske hormone (estrogen). Takođe se pojavljuju glavobolje ili vrtoglavice, povećan pritisak, tahikardija, malaksalost, umor, zaboravnost, smanjenje libida. Posle 3-5godina se pojavljuju drugi simptomi, kao suvoća vagine, bol u toku polnog odnosa, svrab, peckanje, cistalgija, opadanje kose...
Treća grupa simptoma je praćena narušenim metabolizmom, kardiovaskularnim promenama, aterosklerozom, osteoporozom.
Kako pomoći organizmu u ovom periodu?
Postoji hormonska terapija, alternativne metode, tibetanska medicina koja daje mogućnost normalizovati balans nejroendokrine regulacije, ozdraviti i podmladiti organizam.
Hirudoterapija je upravo ta vrsta medicine, koja pomaže da se simptomi klimaksa lakše podnesu i prevaziđu.
Lično sam bila fascinirana mogućnostima pijavica. Sve je počelo na katedri Hirudoterapije u Sankt-Peterburškoj medicinskoj akademji. Kada je lekar urgentne medicine sa oduševljenjem nabrajala sve mogućnosti ove male životinjice, bila sam jako skeptična. Pomislila sam da je baš čudna doktorka. Međutim, kada sam videla transformaciju jedne pacijentkinje koja je došla sa dijagnozom „craurosis vulve“ sa degenerativnim promenama u tkivu punih usnica, u depresiji, bez želje za životom... Posle 5 terapija nisam mogla poverovati da pijavice tako pozitivno mogu preobraziti ženu. Ispred mene je bila nasmejana žena, koja je rekla: „Imam želju za životom“. Na pregledu skoro svi simptomi su ponestali. Pijavice, nisu čarobni štapić, ali mogu toliko puno!

 

Dr Natalia Gušlo Petrić, hirudolog


Formular za besplatnu konsultaciju i / ili Zakazivanje tretmana
Ime i prezime:
Email:
Telefon:
Datum usluge:
Vaš problem:
Vrsta usluge:
Vaša starost:
Dodatna pitanja:
 

Možete i da nas pozovete i da postavite pitanje, na telefone Tel: +381-11-3226-826, 33-40-855, 064/5515-050

e-mail: balansmedika@eunet.rs